Beeldmakers

Een creatieve cursus fotografie die méér inhoudt dan plaatjes maken!

Voor wie?

Deze cursus, die in samenwerking met de Bibliotheek AanZet en de Gemeente Ridderkerk wordt aangeboden, is voor jonge mensen: 8-12 jaar, 13-17 jaar en 18-23 jaar. En vindt in de eerste helft van 2020 plaats in de bibliotheek Ridderkerk Centrum..

Het programma Beeldmakers bestaat uit ongeveer 10 creatieve fotografielessen waarin de focus ligt op het maken van creatieve beelden, visie op fotografie en kunst en iets minder op de technische kant van fotografie. 

In 5 maanden word je aan de hand van een aantal opdrachten en besprekingen uitgedaagd  na te denken over fotografie, beelden, kunst en ga je (al dan niet onder begeleiding) een aantal zaken helemaal zelf met elkaar organiseren. De lessen worden voor alle groepen afgesloten met een expositie en presentatie voor belangstellenden.

Wat moet je van te voren weten?

Nou, je moet eigenlijk niet zo veel. Dus hoef je eigenlijk ook niet zo veel van te voren te weten. Je gaat met je eigen camera, tablet of telefoon mooie beelden maken. Hoe, wat, waar? Dat komt allemaal vanzelf.

Wat moet je meenemen?

Een dosis nieuwsgierigheid, al je creativiteit en een beetje lef! En natuurlijk een (compact)camera, tablet of telefoon.

Wil je een voorbeeld van een opdracht?

Breng muziek in beeld.

Hoe breng je zoiets ongrijpbaars als muziek in beeld? Je kunt muziek wel horen, maar niet zien. Of toch? Kun je de toeschouwer meenemen in het genieten van muziek? Waar kun je muziek fotograferen? Concentreer je je op de details van instrumenten? Of op de drukke handen van de musici? De emotie op de gezichten van de muzikanten? Laat je beweging toe in je foto? Moet de foto overal scherp zijn? Wat kun je doen met licht?

Als je goed tussen de regels door leest zul je merken dat we niet alleen maar plaatjes gaan maken. We gaan op zoek naar mooie locaties, de juiste mensen, contacten leggen met anderen en nadenken over het verhaal dat je met je foto's wilt vertellen.

 

Beeldmakers in fotografie

Startdatum

8-12 jaar: 18 maart 2020

13-17 jaar: 11 februari 2020

18-23 jaar: 15 februari 2020

€ 25,-  (!)

  • (+31) 06 20 20 71 62
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tell your friends!