Creativiteit

 

Een van de dingen die mijn werk zo leuk maken is de afwisseling. De enorme diversiteit aan opdrachten die ik krijg.

Van het zeer specifieke fotowerk voor de website van een onderneming in de zorgsector, via fotografiewandelingen met senioren, tot en met de beelden ter promotie van een rockband. Van heel groot uitgevoerde fotokunst voor een rouwcentrum, via het in beeld brengen van een oude molen, tot en met het portretteren van de kunsten van een tattoo artist. Van straatfotografie met jonge mensen, via het vastleggen van de opening van de bibliotheek, tot aan film- en fotografielessen in het onderwijs en in musea. (Voor wat dat laatste betreft: Hou de berichten in de gaten over de grote Albert Cuyp tentoonstelling ‘In het Licht van Cuyp’ in het Dordrechts museum vanaf oktober dit jaar.)

Zomaar een willekeurige greep uit het diverse werk dat me nu als eerste te binnen schiet.

Het ziet er naar uit dat ik de corona zowel fysiek als zakelijk heb overleefd. Op het moment van schrijven van dit blog heb ik de tweede vaccinatie binnen en lijkt het er op dat mijn onderneming nog in leven is.

Nieuwe plannen maken voor de tijd na de komende vakantieperiode hoort dus ook bij mijn bezigheden. En juist nu ik moest kiezen uit de vele onderwerpen om een blog over te schrijven kwam het telefoontje van Michel. Michel is een drummer die ik vrijwel jaarlijks aan de lijn heb en mag portretteren. Samen met zijn band  Supertrap. De tribute rockband waar ik het eerder over had. Ook zij maken nieuwe plannen nu de corona-regels zijn versoepeld. Plannen om in 2022 / 2023 wederom de prachtige muziek van Supertramp te gaan spelen. En de boekingsagentschappen hebben nieuwe, passende foto's nodig. Na voorgaande jaren te hebben getoerd met de albums ‘Live in Paris’ en ‘Breakfast in America’, wordt het deze keer het album ‘Crime of the Century’.

Voor de muziekliefhebbers onder ons: Dat is het album met de tralies op de hoes. Mensen van mijn leeftijd weten nu vermoedelijk precies waar ik over praat. De raderen draaien op volle toeren om dit beeld weer te verwerken in een foto van de band. Komt goed, de ideeën stromen al...

Een zeer verkorte weergave van het telefoongesprek met Michel: “Hoi, daar zijn we weer. Deze keer gaat het om Crime of the Century. Kan je op korte termijn? Laat snel weten wat je van plan bent, dan kunnen we nadenken over de kleding en zo. Laat je creativiteit de vrije loop!”

Is dat mooi of mooi?! Laat je creativiteit de vrije loop. Ik hou ervan en fijn als mensen steeds weer bij je terug komen. 

Ik kijk er, zoals altijd, weer naar uit om die acht muzikanten over de vloer te hebben. Wordt vervolgd.


STUDIO:

Lage Ham 161a

5102 AB Dongen

 CORRESPONDENTIEADRES:

Ringdijk 12

2981 EW Ridderkerk

06.20207162

 

  • (+31) 06 20 20 71 62
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tell your friends!