WIM Art? Wie is Wim?

 

Wie is Wim? Ja, wie is Wim? Eigenlijk bestaat Wim niet. Wim, of beter gezegd en geschreven W|M is een nieuwe galerie. Een hele leuke! Een galerie waar je met je vingers overal aan mag zitten.

W|M staat voor Willeke en Mark. 

 

Misschien weet je dat ik in Ridderkerk woon, maar in het Brabantse Dongen een prachtige fotostudio heb. Groot, licht en van alle gemakken voorzien. En het is alweer een jaar geleden dat ik die heb betrokken. De tijd vliegt en in dat jaar heb ik daar al veel mooie platen kunnen maken.
Wat je misschien niet weet is dat Willie Roosenbrand daar ook haar schilderatelier heeft. Gek genoeg liggen haar schilderwerk en mijn foto's qua eindresultaat vaak dichter bij elkaar dan je zou vermoeden. Ik hou van wat ik altijd noem 'rafelige randjes'. In veel foto's vind je veel ruwe lagen en een rauwe textuur terug. Niet al te gepolijst dus. Daar kom ik niet altijd mee weg als het om opdrachten gaat, maar in mijn vrije werk vind je dat regelmatig terug. En de ingrediënten gelaagdheid, rafelige randjes en ruwe texturen zie je ook in het abstracte schilderwerk van Willie terug. Het zou zomaar kunnen dat een schilderij van Wil als achtergrondlaag dient in een van mijn foto's. Of een van mijn foto's doorschemert in haar schilderwerk.
Onze werkplek op het platte land is daarom een prachtige, creatieve basis voor veel mooie foto's en schilderijen en combinaties daarvan. En natuurlijk wil je als creatieveling graag dat dat werk wordt gezien. Daar maken we het tenslotte voor!
Omdat we niet 24/7 schilderen of fotograferen (gelukkig maar), hebben we besloten om nog een derde activiteit te ontplooien: Galerie W|M Art waar we origineel werk maken, exposeren en verkopen. Kunst koop je tenslotte liever niet vanaf een plaatje op internet.

Vanaf 1 september 2021 zijn we onze ateliers dus tevens gaan gebruiken als galerie. Er is zoveel te zien dat we je graag uitnodigen om langs te komen en geheel vrijblijvend  eens rond te kijken. Foto's moet je groot zien zeg ik altijd. En schilderijen komen alleen in het echt tot hun recht. Wat we beogen is een laagdrempelige plek waar je foto's kunt vasthouden, de verf nog kunt ruiken, door boeken kunt bladeren, materialen en afmetingen kunt bekijken en beoordelen, door slideshows en showmappen kunt struinen, waar je met een kunstwerkje naar buiten kunt lopen om het goed te bekijken én waar we regelmatig gastexposanten een plek aan gaan bieden. Kortom, met je neus bovenop de kunst.
En weet je niet zeker of een werk bij jou aan de muur past? Dan komen we graag langs om wat dingen uit te proberen. Neem het desnoods op zicht mee.

 

Laat je niet op het verkeerde been zetten wanneer je voor het gebouw, annex studio, annex atelier, annex galerie staat. Alles wat je ziet zijn twee garagedeuren, maar daarachter bevinden zich een paar fantastische ruimtes. Gemiddeld kun je zo'n vijftig werken bewonderen, zowel fotografie als schilderwerk. Losse foto's, foto's en schilderijen aan de wanden en boeken op tafel. De prijzen variëren van 25,- tot net onder de 2500,-  Pakweg 50 m2 aan wandoppervlak, 70m2 aan vloeroppervlak. Je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de weilanden rondom de galerie.  Je kunt gratis parkeren en de koffie is altijd vers. Aan het eind van de dag hebben we iets sterkers...

Ben je nieuwsgierig geworden? We hopen het. Heb je advies nodig? Dat kun je altijd krijgen. Wil je eens praten over wat er allemaal mogelijk is qua materialen, uitvoering, afwerking en afmetingen? We staan tot je dienst. Wil je misschien iets in opdracht laten maken? Dat doen we héél graag. We nodigen je dus van harte uit om eens langs te komen. Niets is verplicht, we vinden het al fijn wanneer je alleen komt kijken.
Dat kan in ieder geval altijd op afspraak, maar ook in twee komende weekenden waarin we breeduit exposeren: 6+7 november 2021 en 15+16 januari 2022. (11:00 - 17:00). Zet ze dus in je agenda. Adres en telefoonnummer vind je aan het eind van dit blog.

 

 


STUDIO / GALERIE:

Lage Ham 161a

5102 AB Dongen

 CORRESPONDENTIEADRES:

Ringdijk 12

2981 EW Ridderkerk

06.20207162

 

  • (+31) 06 20 20 71 62
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tell your friends!