Skip to main content

Basiscursus Fotografie
Van de automaat naar handbediend...

Voor de creatieve geest, veroordeeld tot een technisch instrument! Trek je wandelschoenen maar aan!

  • Inclusief 1 maand online nazorg.
  • Inclusief digitaal naslagwerk.

Voor wie?

Je hebt een leuke camera, maar je gebruikt maar een klein deel van de mogelijkheden. Misschien laat je hem zelfs in de kast liggen omdat er zoveel knoppen op zitten...  Je hebt gehoord dat je veel betere foto's kunt maken en veel meer plezier krijgt in fotograferen wanneer je de camera van de automaat afhaalt en handmatige instellingen gaat gebruiken. Dan is deze basiscursus je op het lijf geschreven.

 

Wat moet je van te voren weten?

Eigenlijk hoef je vooraf niet zoveel te weten. Zet je camera aan en we gaan tijdens een wandeling stap voor stap aan de slag op je eigen tempo.

Tijdens deze praktijkgerichte workshop leer ik je om, samen met een kleine groep (max. 5 deelnemers), je camera beetje bij beetje handmatig in te stellen, zodat je in ieder situatie prachtige foto's leert maken. Ik leer je wat ISO-waarde, diafragma en sluitertijd is en hoe je die instelt. Je leert ook haarscherpe foto's maken en bewegende onderwerpen vast te leggen. We kijken niet langdurig naar alle ingewikkelde getallen en waardes. Wanneer je begrijpt wat je doet, doen de cijfers er een stuk minder toe

Naast deze technische zaken (die in de praktijk niet zo ingewikkeld zijn als het lijkt) gaan we ook in op compositie, vlakverdeling, kleur, licht, zichtlijnen en vele andere bouwstenen van je foto. De creatieve kant van fotograferen.

Wat moet je meenemen?

Een dosis nieuwsgierigheid, je camera en een beetje creativiteit. Trek je wandelschoenen aan, want we gaan er op uit!

Wat kun je na afloop?

Je hebt een dieper inzicht gekregen over hoe je met behulp van de drie vaste begrippen sluitertijd, diafragma en ISO-waarde het licht kunt beteugelen. We maken vooral een aantal grote stappen in het leren kijken naar en vastleggen van de wereld om je heen. En je leert dat zo te doen dat je alle elementen van de compositie die daarbij een rol spelen in de hand hebt.

Basiscursus fotografie

Basiscursus Fotografie
  • Inclusief 1 maand online nazorg voor vragen
  • Inclusief digitaal naslagwerk.

Datum:

Startdatum in overleg met cursisten.

€ 145,-