Cursus Conceptuele Fotografie (individueel begeleid)

Van idee tot een expositiewaardige serie Fine Art foto's

Voor wie?

Voor de (iets) verder gevorderde fotograaf die onder mijn intensieve begeleiding nu eens bewust, stap voor stap, een complete en rijke serie Fine Art foto's wil maken. Conceptuele fotografie dus!

We gaan online, één op één in mijn studio en/of op locatie het avontuur aan van het maken van een coherente serie foto's die je kunt exposeren.

Je wordt gedurende de hele cursus individueel begeleid en stap voor stap door het hele proces verder geholpen, inclusief een aantal op maat gemaakte instructie video's voor jouw project.

Je leert veel over de technische en de creatieve kant van fotografie. Bovendien ontwikkel je je eigen visie op fotografie. Want: 'Apparatuur is leuk, maar een gedegen visie veel belangrijker!'

Wat ga je doen?

- Het idee: Je gaat een idee ontwikkelen dat geschikt is om een foto-verhaal te vertellen. Wat wordt het thema? Wat wil je vertellen? Hoe wil je de toeschouwer prikkelen? Welk actueel onderwerp wil je aansnijden? Of wat heb je nu altijd al eens op jouw unieke wijze willen laten zien?

- De schetsen, het verhaal: Jouw idee ga je omzetten in tekst en schetsen. Het wordt geen tekenwedstrijd, maar je vormt zo een kader waarbinnen je tijdens de rest van het proces dicht bij je oorspronkelijke idee kunt blijven. Natuurlijk evalueren we tijdens het hele proces of je iets bij moet sturen of veranderen aan je oorspronkelijke idee.

Ik raad je aan om het hele proces, dus ook wat hierna komen gaat,  in een cahier vast te leggen.

- De techniek: Wat heb je nodig? Locaties, apparatuur, props, modellen, materialen etc. En misschien is het nodig om nieuwe technieken te leren en uit te proberen. Hoe bereik je de grootste zeggingskracht met je beelden?

Hoe doen andere fotografen dit? We kijken dus ook naar collega's.

- De compositie: Wat moet je weten over compositie in het algemeen? En hoe bereik je in het bijzonder met jouw serie foto's een samenhangend geheel? Iedere foto moet op zichzelf staand interessant zijn, maar samen ook een versterkend geheel vormen. We gaan het uitgebreid hebben over kleur, licht, balans, ritme, lijnen en vlakken en alles wat komt kijken bij een pakkende compositie.

- Het bewerken: Hoe ga je je foto's bewerken? Welke technieken kun je daarbij toepassen? Wat werkt wel en wat niet? Door middel van allerlei opties en instructievideo's kan ik je laten zien hoe je hier te werk gaat, zowel in Lightroom als Photoshop. Je verzamelt zo een pakket aan bagae dat je voor de rest van je carrière kunt gebruiken.

- De proef: We gaan door middel van een aantal proefprints kijken waar je staat en wat er eventueel aangepast en aangevuld moet worden.

- Het eindproduct: Door middel van al deze stappen, regelmatige evaluatie en met elkaar sparren over de beelden, werken we naar een serie foto's toe die je kunt exposeren. Ik kan je aanbevelingen doen voor de definitieve uitvoering van je beelden en de manier waarop je een interessante expositie samenstelt.

 

Cursus conceptuele fotografie

Cursus Conceptuele Fotografie

Individuele begeleiding: 726,-

Startdatum: Je kunt op ieder moment starten en de cursus volledig in je eigen tempo volgen.

  • (+31) 06 20 20 71 62
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tell your friends!