Fotografieweek Frankrijk
Rennepont, Champagne

Fotografieweek  Frankrijk -Champagne  13 t/m 19 oktober 2019

Stel je voor, je wordt wakker terwijl de zon nog laag staat, de vogels zingen je tegemoet, je hebt heerlijk geslapen en er staat een fantastisch ontbijt voor je klaar. Wanneer het tijd is pak je je camera en trekt het prachtige landschap van de Champagnevallei in. Op zoek naar fraaie beelden, schilderachtige dorpjes, prachtige landschappen en de vriendelijke plaatselijke bevolking.

Bij thuiskomst staat er een heerlijk diner met een fraaie wijn voor je klaar. Kun je terugzien op een dag boordevol beelden en indrukken.

In het programma komen deze fotografieweek de volgende onderwerpen aan de orde:

Basistechnieken

Beelden van beroemde en minder beroemde fotografen.

Natuur- en Landschapsfotografie

Macrofotografie

Beweging

Documentairefotografie

Portretfotografie

Nachtfotografie

Zwart-Wit fotografie

Food-fotografie

Eenvoudige, maar essentiële bewerkingen in Photoshop (Elements) en Lightroom

(wijzigingen onder voorbehoud)

Aan het begin van de ochtend wordt de opdracht voor die dag algemeen doorgesproken. Gaandeweg de dag krijg je individuele begeleiding in technieken, instellingen en andere zaken waar je op zou kunnen letten en die voor iedereen persoonlijk weer anders zijn. Voor de ervaren fotografen en hen die al eens zijn mee geweest naar dit prachtige oord, is er de mogelijkheid om parallel aan het basisprogramma, onder begeleiding een eigen gekozen thema of concept uit te werken gedurende de week. Aan het eind van de dag ruimen we tijd in om foto’s uit te zoeken en foto’s te bewerken. Na het diner bekijken we elkaars resultaten. Een week, helemaal in het teken van fotografie. Het thema: Waarom?, Wat? en dan pas Hoe?

Waarom wil je nu precies die ene foto maken? (en we blijven niet hangen in ‘dat vind ik wel mooi…’)

Wat moet je dan in beeld brengen en wat weg laten? (kaderen, het beeld versterken, standpunt, zichtlijn, kleur, compositie, etc.)

Hoe ga je dat dan doen? (… een stuk techniek op de Manuele stand van je camera, maar ook creativiteit komen aan bod)

Allerlei technieken leren. Het beste uit je camera en lenzen halen. Elkaars foto’s bekijken. Naar het werk van bekende en minder bekende fotografen kijken. Kortom een mengelmoes van creativiteit en techniek. In een aantal dagen een portfolio opbouwen met landschapsfoto´s, journalistieke foto´s, portretten, sfeerdetails, verhalende fotografie en alles wat daar bij komt kijken.

Zomaar wat termen die deze dagen zeker gaan vallen: Licht, Diafragma, Sluitertijd, ISO-waarde, Scherpte en Onscherpte, Inflitsen, Blauwe en Gouden uur, Histogram, Belichtingscompensatie, Witbalans, Kelvin, Witten, Al Servo, Zichtlijn, Compositie, Kaderen, Kaderdoorbreking, Vlakverdeling, Rembrandt, etc. etc.

Dit kan allemaal met als uitvalsbasis het prachtige domein Rennepont, waarvan het alleroudste deel rond 800 (!) is gebouwd.. Een rustgevende en inspirerende plek met een rijke geschiedenis in de Champagnestreek. (+/- 600 km. vanaf Utrecht) Een domein met mooie en romantische slaapvertrekken en ateliers. Gerund door Resi en Tim, die je alle dagen in de watten leggen. Niet in de laatste plaats op culinair gebied. Zij zorgen dagelijks op een ongekende manier voor de innerlijke mens.

Op zondag arriveren we en schudden we het drukke bestaan even van ons af. Maandag t/m vrijdag staan vervolgens bol van fotografie, fotografie en nog eens fotografie. Inspiratie opdoen, anders leren kijken en mooie platen maken. Tijdens deze week brengen we verschillende bezoekjes aan mooie en interessante locaties en genieten we ook nog van een gezellige picknick. Op zaterdag nemen we dan helaas weer afscheid van elkaar. Je komt misschien met een hoofd vol sores en lege handen aan, maar je gaat naar huis met een hoofd vol ideeën en een rugzak vol creatieve bagage.

Heb je geen vervoer? Dan kun je wellicht met een andere cursist meerijden.

Je kunt je opgeven d.m.v. een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het contactformulier onder aan deze pagina.

De fotografiecursus kost € 379,- p/p voor alle cursusdagen, inclusief E-book (pdf) ‘ 10xBeter’ Het verblijf kost € 400,- p/p. voor 6 nachten inclusief ontbijt, lunch en diner.

Fotografieweek Frankrijk Rennepont, Champagne

Startdatum: 13 t/m 19 oktober 2019

€ 779,- All in

  • (+31) 06 20 20 71 62
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tell your friends!