Portretten in het licht van Rembrandt

Voor de bewonderaar van de schilderkunsten van Rembrandt én het licht in zijn schilderijen.

Voor wie?

Je bent een liefhebber van portretten en wil wel eens iets speciaals kunnen maken. Een stap verder doen. Iets dat meer is dan een standaard portret. Een portret waarvan wordt gezegd dat het wel een schilderij lijkt. Moeilijk? Welnee! Ik garandeer je dat je met mooie beelden naar huis gaat.

Wat moet je van te voren weten?

Ik spijker je sowieso bij qua technische instellingen op je camera. Je hebt een basiskennis van digitaal fotograferen. Sluitertijd, diafragma en ISO waarde zijn geen totáál onbekende begrippen, maar ik leg het allemaal uit hoor. We laten deze onderwerpen zeker uitgebreid de revue passeren, maar de focus van deze workshop ligt op het vastleggen van mooi licht. Een creatieve, verhelderende cursus waarin we verschillende soorten licht uitproberen.

Wat moet je meenemen?

Je bent bij voorkeur in het bezit van een wat uitgebreidere compact camera of een spiegelreflex camera. Werk je graag met een statief? Neem die dan maar mee. Misschien heb je een favoriet model voor deze sessie? Meenemen, zeg ik! Anders zorg ik natuurlijk voor een model.

Wat kun je na afloop?

Je hebt een dieper inzicht gekregen over hoe je met behulp van de drie vaste begrippen sluitertijd, diafragma en ISO-waarde het licht kunt beteugelen, maar naast de techniek nemen we vooral en zeker ruim de tijd om in te gaan op compositie, standpunt, kleur, en andere bouwstenen die het verschil maken tussen een leuk plaatje en een prachtige foto. Het belangrijkste ingrediënt is natuurlijk het licht. En je zult zien, dat je geen peperdure studio heeft te hebben voor prachtige portretten.

Vervolg?

Als je deze workshop leuk hebt gevonden zou je kunnen denken aan een cursus Portretfotografie. Een cursus van 5 sessies waarin je verschillende manieren van het belichten van een model leert.

workshop portret Rembrandt fotografie

Portretten in het licht van Rembrandt

Datum:

Startdatum in overleg met cursisten.

€ 215,-

  • (+31) 06 20 20 71 62
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tell your friends!