Portretten in het licht van Rembrandt

Voor de bewonderaar van de schilderkunsten van Rembrandt én het licht in zijn schilderijen.

Voor wie?

Je bent een liefhebber van portretten en wil wel eens iets speciaals kunnen maken. Iets dat meer is dan een standaard portret. Een portret waarvan wordt gezegd dat het wel een schilderij lijkt. 

Wat moet je van te voren weten?

Je hebt een basiskennis van digitaal fotograferen. Sluitertijd, diafragma en ISO waarde zijn geen totaal onbekende begrippen. We laten deze onderwerpen wel kort de revue passeren, maar de focus van deze ochtend licht op het vastleggen van mooi licht.

Wat moet je meenemen?

Je bent bij voorkeur in het bezit van een wat uitgebreidere compact camera of een spiegelreflex camera. Heb je een statief, neem die dan maar mee. Misschien heb je een favoriet model voor deze sessie? Meenemen, zeg ik!

Wat kun je na afloop?

Je hebt een dieper inzicht gekregen over hoe je met behulp van de drie vaste begrippen sluitertijd, diafragma en ISO-waarde het licht kunt beteugelen, maar naast de techniek nemen we vooral en zeker ruim de tijd om in te gaan op compositie, standpunt, kleur, en andere bouwstenen die het verschil maken tussen een leuk plaatje en een prachtige foto. Het belangrijkste ingrediënt is natuurlijk het licht. En je zult zien, dat je geen peperdure studio heeft te hebben voor prachtige portretten.

Vervolg?

Als je deze workshop leuk hebt gevonden zou je kunnen denken aan een cursus Portretfotografie. Een cursus van 5 sessies waarin je verschillende manieren van het belichten van een model leert.

workshop portret Rembrandt fotografie

Portretten in het licht van Rembrandt

Datum:

dinsdag 2 februari 2021 (van 19:30 tot 21:30)

zondag 21 februari 2021 (van 13:00 tot 15:00)

Of datum in overleg met cursisten die zich aanmelden

€ 99,-

  • (+31) 06 20 20 71 62
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tell your friends!