Workshop Straatfotografie

De stad vormt een grote speeltuin voor een fotograaf. Je komt hoe dan ook thuis met leuke ervaringen na deze workshop.

Voor wie?

We gaan de straat op. We kijken wat we tegenkomen aan bijzondere situaties. We oefenen een beetje geduld en zoeken naar mooie locaties. We zien elkaar in Rotterdam. Sowieso een prachtige plek voor straatfotografie.

En/of je bent in voor portretfotografie en het fotograferen van mooie “koppen”. Durf je het? Iemand aanspreken op straat om te vragen of je een portret mag maken? Nee heb je, ja kun je krijgen. Wat heb je eigenlijk te zoeken op straat met een model?

Deelname op eigen risico...

Wat moet je van te voren weten?

Je hebt iets meer dan een basiskennis van digitaal fotograferen. Sluitertijd, diafragma en ISO waarde zijn zeker geen onbekende begrippen. Door de rest van de techniek sleep ik je wel heen, maar welke lens gebruik je? Wat hebben verschillende situaties en achtergronden voor invloed op je portret? Hoe regisseer je het model? Hoe speel je met het beschikbare licht?

Wat moet je meenemen?

Een dosis lef. Je (compact) camera kan, maar liever een spiegelreflex camera.

Wat kun je na afloop?

Je hebt een dieper inzicht gekregen over hoe je met behulp van de drie vaste begrippen sluitertijd, diafragma en ISO-waarde het licht kunt beteugelen. Door te experimenteren met licht, achtergronden, lenzen en standpunten begrijp je wat deze elementen kunnen doen in een portret. En wellicht kun je na afloop zeggen: “ Ik heb er een paar vrienden bij van wie ik een mooi portret heb gemaakt.”

Vervolg?

Als je deze workshop leuk hebt gevonden zou je kunnen denken aan de cursus “Portretfotografie” die 5 avonden in beslag neemt. Het echte werk, waarin we iedere avond een andere manier van het uitlichten van een model doornemen. Of misschien ben je wel toe aan natuurfotografie?

workshop straatfotografie cursus

Workshop Straatfotografie

Startdatum:

Startdatum in overleg met cursisten.

€ 155,-

  • (+31) 06 20 20 71 62
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tell your friends!