Verbouwing kleine badkamer

 

Het project:

De oude badkamer in een pand uit 1900 was hard aan vervanging toe. De oorspronkelijke constructie was slecht en resulteerde uiteindelijk in lekkage. Bovendien was de badkamer qua styling erg gedateerd.

Het vloeroppervlak van de inpandige ruimte is niet groot en bedraagt ongeveer 5,5 m2.

[ Uitvoering: Aannemersbedrijf  C&N B.V. -  Dongen ]

[ Accessoires: Willemien & Corneel - Ridderkerk] 

Programma van Eisen:

1 - Een warme uitstraling.

2 - Vrijstaand bad met watervalkraan.

3 - Een ruime inloopdouche met verschillende douchemogelijkheden (regendouche, handdouche).

4 - Toilet en wastafel.

5 - Een zeer goede ventilatie in verband met het inpandige karakter van de natte ruimte..

Het ontwerp:

In het ontwerp is gekozen om de gehele bestaande indeling te vervangen door een nieuwe. Daarom werden afvoer, waterleiding en elektra volledig vernieuwd en omgelegd.  Het douchen vindt plaats in een open ruimte achter het toilet. Bij de keus van het  het vrijstaande bad is gezocht naar een strakke, maar vriendelijke vormgeving die is doorgezet in het toilet. Er is bewust gekozen voor wit sanitair en een verchroomde douche-unit, kranen, spoelknoppen toilet (allen van Grohe) en andere accessoires. Dit is en blijft tijdloos en is minder aan trends gebonden.

Deels is de ruimte in wildverband betegeld met donkere, olijfgroene/grijsbruine tegels (VT Icon Olive- Hornbach), zowel op de vloer als de wand. Deze tegels van 30,5x60,5 cm geven de badkamer een robuust karakter. Samen met de gestucte muren waarop met de kwast kalkverf (Marsala - Carte Colori) is aangebracht, geven het geheel een warme, mediterrane uitstraling.

De wastafel bestaat uit een kom van natuursteen op een notenhouten blad dat met was is geprepareerd. 

De verlichting bestaat uit inbouwspots in het plafond en het mooie, indirecte licht van een ronde spiegel boven de waskom.

Omdat het een inpandige natte ruimte betreft is er gekozen voor een zeer goede en stille afzuiginstallatie van Duco, de DucoBox Silent.

De plaatjes:

 

 

  

  • (+31) 06 20 20 71 62
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tell your friends!